Lokaal werk

 

14 oktober 2012 ligt alweer een tijdje achter ons.  Als jonge politici mochten we toen uw vertrouwen ontvangen. We werken iedere dag hard om dat vertrouwen om te zetten in een positief en toekomstgericht beleid voor Arendonk.  Hierbij sommen we enkele van onze realisaties op, die we op die korte periode hebben kunnen realiseren.

 

VERKEERSVEILIGHEID, EEN FIETSVRIENDELIJKE GEMEENTE.

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in Arendonk heel wat inspanningen worden gedaan om de belangrijke toegangswegen fietsvriendelijk te maken.  De missing link naar Reusel met 2 vrijliggende fietsbruggen, het fietspad naar Ravels en de herinrichting van de Kloosterbaan, ... Ook de veiligheid naar en aan de scholen is voor ons prioriteit : bloembakken vrijwaren het voetpad, extra gemachtigde opzichters aan gevaarlijke kruispunten, heraanleg van voetpaden, ...  Op dit moment zijn we met de hogere overheden bezig om de gevaarlijke kruispunten langsheen de Huiskens aan te pakken, maar ook de verkeerslichten aan de Kapelstraat, een doorn in het oog van vele Arendonkenaren.

 

WIJ ZIJN NIET ALLEEN VOOR ONSZELF GEBOREN.

Iedere dag opnieuw staan wij versteld van onze bruisende gemeente.  Wij willen ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt in ons dorp en dat ieder individu op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan onze samenleving.  Wij zijn dan ook verheugd te mogen vaststellen dat er zoveel initiatieven worden genomen door verenigingen, buurten, zelfs gewone vriendengroepen, die dat gemeenschapsgevoel versterken.  ACTIEF BURGERSCHAP, noemen we dat !  SAMEN-WERKEN aan onze gemeente, opdat Arendonk een bijzondere en aangename gemeente is om te wonen, te werken, te vertoeven.