An Hermans

2de schepen

Sociaal geëngageerd en graag onder de mensen. Twee eigenschappen die me al van jongs af typeren, op school in het leerlingenparlement of chiroleiding, handen uit de mouwen en niet bij de pakken blijven zitten. Na vallen komt opstaan. “Ga voor je droom en alles wat je lief hebt.”

Wie me vroeger gezegd zou hebben dat ik net als mijn (groot)vader in de politiek zou gaan, had ik voor gek verklaard. Echter aan appelbomen groeien geen peren. In 2006 sloeg de microbe toch toe. Eerst misschien een beetje aarzelend, maar al snel werd ik gebeten om te weten.

In 2013 kreeg ik de kans en het vertrouwen om schepen te worden van onze mooie bruisende gemeente. Met veel plezier en met volle overgave heb ik deze taak op me genomen. De combinatie met lesgeven en politiek was geen opgave, maar een deugd. Op school, tussen de tieners, met mijn handen in verf en klei ga ik samen met hen op zoek naar vormen van kunst en cultuur. Met soms nog klodders verf aan de handen overleg plegen over onderwijs en sporten in onze gemeente. Of het nu op ’t Heilig Graf is of voor Arendonk, “denk ik om te doen”. Om daarna thuis te komen bij mijn man Tom en dochter Valérie en te genieten van het samenzijn.

Met veel fierheid kijk ik naar de ploeg die er nu staat. Met grote ogen kijk ik ook naar het team achter de schermen. Op politiek vlak hebben we al veel bereikt. Leven in een ideale wereld is onmogelijk. N-VA Arendonk staat voor een bundeling van kennis en ervaring die in ieders individu zit. 18, 39, 68 jaar of ouder… Samen met deze groep kijk er naar uit om onze weg verder te zetten. Samen met hen sta ik voor "een realistische ideale wereld".