Voormalig klooster Sint-Agnetendal wordt uniek cohousingproject

Op 1 oktober 2020
Cohousing klooster Arendonk

Op 30 september is het nieuwe cohousingproject in het voormalige klooster Sint-Agnetendal officieel voorgesteld. In 2002 vertrokken de laatste zusters franciscanessen en nadien werd het klooster een beschermd monument. De laatste jaren stond het gebouw leeg en werd het prooi van vandalisme. Begin volgend jaar starten de werken om er een uniek cohousingproject van te maken, met plaats voor 26 woningen voor een diverse doelgroep.

Vlaams minister van Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) zette woensdag officieel ‘de deur open’ voor de start van dit project. Er komen namelijk subsidies vanuit de Vlaamse overheid voor de restauratie. Het karakter van het gebouw blijft bewaard en krijgt een sociale invulling. Het wordt een mooie aanvulling op het huidige Arendonkse patrimonium aan sociale woningen. De voormalige kloostertuin wordt bovendien publiek toegankelijk gemaakt.

Bouwmaatschappij De Noorderkempen organiseert infosessies over het project op woensdag 7 oktober en dinsdag 17 november in feestzaal De Garve. Vooraf inschrijven is vereist en kan via de website www.kloosterarendonk.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is