Renovatie Brug 5 vanaf voorjaar 2023

Op 12 juli 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Brug 5 op de gewestweg N139 richting Reusel zal begin 2023 voor minstens 6 maanden worden afgesloten. De zogenaamde 'brokkelbrug' moet dringend hersteld worden om verdere schade te voorkomen. De ‘waterdichte rok’ onder het wegdek zou op diverse plaatsen lekken, waardoor regenwater en olie kan doorsijpelen naar het metaal en cement in de onderliggende betonconstructie.

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde begin dit jaar al aan dat de brug op de baan naar Reusel dicht zou gaan voor renovatiewerken. Men kwam met dit nieuws echter pas 2 maanden voordien op de proppen, waardoor alle inwoners, bedrijven en andere actoren onvoldoende geïnformeerd konden worden. De gemeente ging hier dan ook tegenin en vroeg een degelijk voorafgaand overleg. Nu heeft de gemeente in samenspraak met AVW een nieuwe startdatum geprikt: februari 2023. Om iedereen grondig te informeren staat op 22 september al een algemene online infosessie op het programma.

Door de startdatum met een jaar uit te stellen, krijgt iedereen de kans om zich grondig voor te bereiden. Het verkeer zal immers een lange omweg moeten maken via Mol-Postel of verder via de E34, afrit Hapert-Zuid. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog gewoon over de brug geraken via de aanwezige fietsbruggen. De hulpdiensten mogen uitzonderlijk het jaagpad gebruiken om aan 'de Grens' te geraken of omrijden via de Rode Del. Er werden ook afspraken gemaakt met de brandweer van Reusel, die de Grensbewoners te hulp komt in geval van nood.

Inschrijven voor de online infovergadering kan via de website: www.wegenenverkeer.be/arendonk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is