Ouderenzorg : prioriteit voor N-VA Arendonk.

Op 17 maart 2016, over deze onderwerpen: Info gemeente Arendonk

De gemeente Arendonk en CM willen samen één megagroot woon-zorgcentrum bouwen voor 237 senioren in Arendonk. Toch wordt het geen mastodont van een flatgebouw vol gangen en kamers.

Wat dan wel ? Een futuristische “zorgcampus met heel veel verschillende woonvormen”.

Eigenlijk hebben de bejaarden in Arendonk nu al een luxeprobleem: iedereen kan er zorgeloos zijn oude dag slijten onder de eigen kerktoren. Want hoewel Arendonk maar dertienduizend inwoners telt, beschikt het over twee grote rusthuizen: een van het OCMW en een van de CM, samen goed voor 237 bedden. En toch wordt het straks nóg beter.

Het OCMW-rusthuis ligt midden in het dorpscentrum, is splinternieuw en voldoet aan de modernste normen. Maar dat geldt niet voor WZC De Hoge Heide: de kamers zijn er ondergebracht in een oud ziekenhuis uit 1966. Het gebouw is versleten en ligt ver afgelegen in de bossen op de grens met Ravels. De CM ging daarom op zoek naar een nieuwe locatie in de dorpskom. “Maar we hebben geen zin om morgen midden in het dorp een nieuw rusthuis te bouwen vlak naast dat van het OCMW en zo te gaan concurreren met elkaar”, zegt Steven Oosters van De Hoge Heide. “In plaats van concurreren kunnen we beter samenwerken.”

Het resultaat is dat gemeente, OCMW en CM nu een nieuwe publiek-private vzw oprichten om samen één nieuwe bejaardencampus te bouwen rond het bestaande OCMW-rusthuis Sint-Isabella. “Samen hebben we een erkenning voor 237 bedden, maar dat wil niet zeggen dat we ons rusthuis gaan uitbreiden met een nieuwe vleugel”, zegt OCMW-voorzitter Kenny Viskens (N-VA). “Eén groot flatgebouw met honderden aparte kamertjes van twintig vierkante meter? Nee, dat is niet meer van deze tijd.”

“In de plaats willen we een woon-zorgcentrum van de toekomst”, zeggen Viskens en Oosters.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is