Opening Huis Bellekens voor mensen met dementie

Op 10 mei 2022, over deze onderwerpen: Zorg & Welzijn

Op 8 mei zwaaiden de deuren van het gloednieuwe huis voor mensen met dementie 'Bellekens' voor het eerst open voor het grote publiek.

De Woonzorggroep Arendonk (WZGA) baat op dit moment al een woonzorgcentrum, bejaardenwoningen en serviceflats uit in het centrum van de gemeente. En sinds kort is daar het nieuwe dementiehuis bijgekomen. De nieuwbouw verrees achteraan het park in de straat Bellekens. De vier afdelingen van het woonhuis kregen allemaal een naam die verwijst naar het verleden van Arendonk: Gagel, Haveres, Croest en Tijk.

Volgens schepen van Ouderenbeleid Marina Gys (N-VA) staan wonen en leven centraal in Huis Bellekens. “De zorg wordt zo huiselijk mogelijk georganiseerd, met respect voor de zelfstandigheid van de bewoners”, zegt ze. “Ook wordt maximaal ingezet op een vlotte integratie in het maatschappelijk leven in Arendonk."

Dat er nood is aan een dergelijk kenniscentrum rond dementie bewijzen de stijgende cijfers. Tegen 2035 zal het aantal mensen met dementie immers met 42,7% stijgen. Bovendien zijn de 52 beschikbare plaatsen op dit moment al allemaal ingevuld.

Wij hopen dat zowel de bewoners als het personeel zich hier snel thuis zullen voelen.

#MetEenHartVoorArendonk #ZorgzameGemeente

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is