Nieuwe sporthal Heikant wordt toonbeeld van duurzaamheid

Op 3 mei 2023, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur

Na jaren van voorbereidingen en overleg, zijn de plannen voor de nieuwe sporthal in het sportpark Heikant eindelijk klaar. Ze werden eind vorige maand toegelicht op een infomoment voor de sportclubs en inwoners van Arendonk.

"De nieuwe sporthal zal zo'n 8,5 miljoen euro kosten", zegt schepen van sport An Hermans (N-VA). "Dat lijkt veel, maar de hal zal grotendeels worden gebouwd met CLT, een duurzame houttoepassing. De verwarming gebeurt met een beoveld, waarbij de warmte van het grondwater wordt gebruikt. Op die manier wordt de nieuwe sporthal een toonbeeld van duurzaamheid". De hal zal drie basketbalvelden groot zijn, de maximale grootte. Niet alleen de basketbalclub en de volleybal zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe sporthal. Ook zaalvoetbal, gevechtsporten en dansclubs zullen er terecht kunnen. "Er komen ook ruime kleedkamers en een echt sportcafé, met zicht op de sportzalen en een terras", zegt An trots.

Met ook de Okidohal en de Bemdhal wordt dit de derde grote sporthal in Arendonk. "Dat is ook nodig", zegt sportschepen An. "Op dit moment moeten veel sportverenigingen uitwijken naar omliggende gemeenten voor hun trainingen en wedstrijden. De bestaande infrastructuur volstaat gewoon niet meer voor de Arendonkse sportclubs".

De werken aan de nieuwe sporttempel starten eind augustus en zouden tegen volgende zomer klaar moeten zijn. Het streefdoel is dat onze sportclubs de nieuwe sporthal in gebruik kunnen nemen tegen de start van het seizoen 2024-2025.

Foto: © Polo Architects

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is