Na 28 jaar opnieuw rallycross op Glosso Circuit

Op 20 september 2021, over deze onderwerpen: Sport en verenigingen

Goed nieuws voor de autosport in Arendonk en Vlaanderen! De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft het beroep verworpen tegen de omgevingsvergunning van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor het Glosso Circuit Arendonk. De Raad verwerpt het beroep van een boze buurtbewoner uit Oud-Turnhout en stelt dat de vergunning een goede afweging maakt van de verschillende belangen in het gebied.

“De auto- en motorcrosswereld kampt door enkele rechtbankuitspraken nog met vele uitdagingen als het gaat over vergunningen. Het is dan ook positief nieuws dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen het beroep tegen de vergunning voor Arendonk verwerpt. Vlaanderen heeft een mooie geschiedenis in de motorsport, maar ook in de toekomst moet de sport een plaats kunnen hebben in Vlaanderen”, klinkt het bij minister Demir.

Het bestuur van Glosso bouwt momenteel aan een geluidsmuur van 6 meter hoog rond het circuit. Zo moet de stof- en geluidshinder voor de omgeving zoveel mogelijk worden beperkt. In april volgend jaar wordt het circuit officieel heropend. Vanaf dan kan er weer geraced worden op de volledige lengte van het legendarische autocrosscircuit, dat al bestaat sinds 1972.

In 1992 werd duidelijk dat de helft van het circuit in natuurgebied lag. Wat volgde was een juridische poespas die uiteindelijk 28 jaar zou duren.

N-VA Arendonk heeft dit project altijd ten volle ondersteund en wenst alle rallypiloten en -vrienden heel veel plezier!
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is