Mensenketting tegen armoede

Op 18 oktober 2022, over deze onderwerpen: Armoede en Gelijke Kansen
Werelddag van het verzet tegen armoede

Armoede zit overal, jammer genoeg ook in Arendonk. Het kan iedereen overkomen, sommigen worden er in geboren en groeien er mee op. Het gemeentebestuur werkt met vele actoren samen om mensen te helpen ontsnappen uit deze vaak vicieuze cirkel.

17 oktober was het 'Werelddag van het verzet tegen armoede'. Vele inwoners knoopten een wit laken uit hun raam om te tonen dat ze de strijd mee aangaan. Aan het gemeentehuis verzamelden tientallen mensen en vormden een mensenketting. Ze sloegen letterlijk de handen in elkaar als teken van solidariteit. Er werd bovendien verse pompoensoep geserveerd door de koks van het sociaal restaurant Tel-Oor.

Marina Gijs (schepen van sociale zaken en wonen) werkt iedere dag nauw samen met het sociaal huis, de leden van het bijzonder comité, waaronder onze mandatarissen Christel Claessen, Johan Vosters en Hilde Van der Vloedt aan deze problematiek. Samen met de nieuwe armoede-adviesraad bekijken we bovendien welke noden er nog zijn, hoe we de samenwerking tussen verschillende initiatieven nog kunnen versterken en welke adviezen er aan het lokaal bestuur gegeven kunnen worden om armoede te bestrijden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is