Eindejaarsvragen en nieuwjaarswensen van onze burgemeester

Op 30 december 2020
Nieuwjaarswensen burgemeester

01_ Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?


Het coronajaar is een rollercoaster waarin we als burgemeester en lokaal bestuur vaak voor voldongen feiten kwamen te staan. Een federale regering die beslissingen neemt met een gigantische lokale impact, zonder dat de stem van de lokale besturen werd gehoord? Ministeriële besluiten die pas dagen na een persconferentie werden gedeeld terwijl de vragen van bezorgde burgers bleven binnenkomen.
Het was ook het jaar van de videoconferenties. Iedereen kent Teams, Zoom, Meets of Skype. Deze vorm van vergaderen zullen we nog jaren toepassen.

02_ Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, TV en sociale media.

Een hilarisch moment was ongetwijfeld die bewuste presentatie door premier Wilmes. De reactie van Tom Lenaerts was nagels met koppen slaan: "Men is vergeten om één expert mee rond de tafel van de veiligheidsraad te zetten, namelijk een communicatie-expert."
Uiteraard blijven ook de overwinningen van Wout Van Aert op het netvlies gebrand. Meer dan een licht tijdens deze duistere maanden.

03_ Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

Boeken:
'Over identiteit' van Bart De Wever
'1349, Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde' van Joren Vermeersch

Muziek: Little Submarine - The Starlings
Films: Familie Claus (Netflix) met oa Jan Delcleir

04_ Wie wenst u wat toe voor 2021?

Ik kijk uit naar het moment dat we elkaar terug mogen ontmoeten, samen een terrasje doen, gezellig tafelen bij de plaatselijke horeca. Deze sector wens ik dan ook het allerbeste toe in 2021.
Uiteraard ook al het zorgpersoneel, in het bijzonder van de WZGA. Hun doorzettingsvermogen en vastberadenheid verdient tonnen respect! Dankjewel en doe zo voort.

Bedankt aan alle Arendonkenaren om te volharden in deze bizarre tijden. Laten we samen uitkijken naar het moment dat we terug het bruisende, Bourgondische en sfeervolle Arendonk van weleer zullen zijn. Nog enkele maanden ...
Tot die tijd, goeie moed. Proost, op een veel beter 2021!!

Kristof Hendrickx

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is