Eerste kolom sporthal Heikant zit in de grond

Op 22 november 2023, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur

Woensdag werd plechtig de eerste kolom van de nieuwe sporthal Heikant in de grond gestoken. Een "eerstekolomlegging" als het ware, in plaats van een eerstesteenlegging. 

Het wordt de derde grote sporthal in Arendonk, maar ook meteen de duurzaamste. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van CLT. Dat staat voor "cross-laminated timber" en bestaat uit houten panelen die kruiselings aan elkaar zijn verlijmd. Het vormt de belangrijkste grondstof waaruit de nieuwe sporthal wordt opgetrokken. Daardoor kan het bouwen sneller vooruit gaan, maar het is vooral een keuze voor duurzaamheid, een keuze voor de toekomst. Maar ook de verwarming en koeling zal gebeuren met een beo-veld, op basis van grondwater. Ook het regenwater zal worden gerecupereerd om bijvoorbeeld de toiletten door te spoelen.

In de nieuwe hal zal plaats zijn voor vijf volleybal- of basketbalvelden: drie in de lengte en twee in de breedte. Er komen ook een aparte danszaal en een gevechtssportruimte. Het vormt de perfecte aanvulling op het sportpark Heikant, waar je nu al kan voetballen, joggen, vissen, beachvolleyballen en de fit-o-meter kan gebruiken. “Sportpark Heikant staat open voor alle Arendonkenaars. Iedereen kan hier sporten, ook G-sporters, en dat zowel individueel als in clubverband”, zegt onze sportschepen An Hermans trots.

De bouwwerken worden uitgevoerd door B&R Bouwgroep uit Arendonk en zullen naar verwachting ongeveer een jaar duren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is