Dossier GBS Sint-Jan unaniem goedgekeurd door gemeenteraad

Op 10 juli 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Onder impuls van N-VA nam het gemeentebestuur vorige legislatuur een belangrijke beslissing in het kader van de nieuwbouw voor GBS Sint-Jan. Weldra zal de ganse school samengebracht worden op één locatie, op het oude voetbalveld in de Kerkstraat. We willen een school bouwen voor alle leerlingen, van de kleuterschool tot het 6de leerjaar.

We kiezen volop voor een BEN-gebouw (bijna-energieneutraal gebouw), waarin geen fossiele brandstoffen gebruikt zullen worden. Warmte en koeling zullen gecreëerd worden door gebruik te maken van aardwarmte. Met betonkernactivering, zonnepanelen, groendaken en waterbuffering zal deze school een voorbeeld zijn voor velen, aldus onze schepen van duurzaamheid Kenny Viskens.

Verschillende ruimtes kunnen schoolbreed gebruikt worden, vult onze schepen van cultuur en sport An Hermans aan. Verenigingen en bezoekers van de nabijliggende sporthal kunnen zo mee de fietsstalling gebruiken, alsook de polyvalente refter, sportzaal en expressieruimte.

Om niet over de vakantie heen te moeten gaan, werd op donderdag 9 juli een extra gemeenteraad georganiseerd. Hier werd het integrale aanbestedingsdossier unaniem goedgekeurd door de verschillende fracties.

De eerste steen zou begin 2021 worden gelegd. Als alles goed gaat zou de nieuwbouw in september 2022 in gebruik genomen kunnen worden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is