De Geknipte Kat

Op 14 september 2022, over deze onderwerpen: Info gemeente Arendonk

Een nieuw dier in huis zorgt ongetwijfeld voor bijzonder mooie momenten. Tenminste, als je vooraf grondig nadenkt over de aankoop of adoptie ervan. Kiezen voor dieren vraagt ook verantwoordelijkheid. Want een huisdier is niet altijd een cadeau. Maar wie zich eerst goed informeert, mag rekenen op veel liefde en vriendschap.

Bezoekers van de tentoonstelling ‘De Geknipte Kat’ krijgen onder meer filmpjes te zien met Lize Feryn en Aster Nzeyimana, die uitleggen wat katteneigenaars allemaal moeten weten over hun huisdieren. Ook het belang van sterilisatie en registratie komen daarbij aan bod.

“Veel mensen staan er niet bij stil, maar er komt best veel bij kijken”, aldus onze schepen van dierenwelzijn An Hermans. “Vóór je een kat of eender welk (huis)dier in huis haalt, zou je eigenlijk al alles moeten weten over de noden van zo'n dier. Het is ook goed als je op de hoogte bent van de inspanningen die nodig zijn om de zwerfkattenpopulatie onder controle te houden”.

De tentoonstelling is te bezoeken van 16 tot en met 29 september in zaal De Vloed (achterkant bibliotheek). Ook de bibliotheek zet tijdens de duur van de tentoonstelling met boeken het belang van dierenwelzijn voorop. Zowel de tentoonstelling als een bibbezoek zijn geknipt voor iedere leeftijd.

Meer info en openingsuren op https://arendonk.be/nieuws/tentoonstelling-de-geknipte-kat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is