An Hermans aangeduid als lijsttrekker voor N-VA+

Op 21 januari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Eerder deze maand kondigde Kristof Hendrickx zijn afscheid aan als burgemeester van Arendonk. Eind dit jaar ruilt hij het burgmeesterschap in voor het bedrijfsleven. "Veel politici blijven veel te lang op hun stoel zitten", zei hij daarover. "Ik wil graag stoppen op een hoogtepunt. Na 12 mooie jaren als burgemeester geef ik na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de fakkel door."

Gisteren werd op onze nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt dat schepen van o.a. sport en cultuur An Hermans de nieuwe lijsttrekker wordt voor N-VA+. Ze wordt zo de eerste vrouwelijke kandidaat-burgemeester van Arendonk. "Ik zie het vooral als een verderzetting van het werk dat we de voorbije jaren hebben geleverd met onze ploeg", zegt ze. "Ons werk is nog lang niet af. We willen de komende jaren de lopende projecten verder afwerken en nog veel nieuwe dingen verwezenlijken in Arendonk."

An komt uit een echt politiek nest. Ruim 50 jaar geleden richtte haar grootvader Vic Hermans een lokale afdeling van de Volksunie op in Arendonk. Haar vader Herman Hermans zette dat werk verder en zetelde jarenlang als raadslid in de Arendonkse gemeenteraad. "Wie me toen gezegd had dat ik later net als mijn grootvader en vader in de politiek zou gaan, had ik voor gek verklaard", zegt An. "En toch sta ik hier nu, maar niet omdat ik de dochter ben van, want ik hou niet van politieke dynastiën. Maar wel omdat ik doorheen de jaren zelf geïnteresseerd ben geraakt en er zelf voor gewerkt heb."

An Hermans is 44, getrouwd en moeder van een dochter. Ze is naast schepen ook leerkracht aan het Heilig Grafinstituut in Turnhout. Bij de Vlaamse verkiezingen van 9 juni zal ze bovendien op de lijst staan als 2de opvolger in de kieskring Antwerpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is