'1001 bomen' om onze gemeente groener te maken

Op 18 september 2020, over deze onderwerpen: Info gemeente Arendonk

Arendonk neemt dit najaar deel aan de actie ‘1001 bomen’ in samenwerking met IOK. Om onze gemeente nog groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen. Het gaat zowel om loof- als om fruitbomen in halfstam en hoogstam. Je kan ook uit verschillende soorten struiken kiezen zodat voor ieders tuin een aanbod beschikbaar is.

Met het project ‘1001 bomen’ wil de gemeente iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen én om allemaal samen te zorgen voor meer bomen. En dat mogen er gerust meer dan 1001 zijn!

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem: we zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd als we in een groene omgeving vertoeven. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO2 uit de lucht op en produceert zelf evenveel zuurstof als 10 mensen op een heel jaar inademen.

Dat al die bomen er zijn, beschouwen we soms als vanzelfsprekend. Het project ‘1001 bomen’ wil inwoners op een leuke wijze bewust maken van het belang van bomen in onze gemeente en iedereen motiveren om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst. Want de boom van morgen, die plant je vandaag!
 

Praktisch
 

De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, jij steekt hem in de grond. Tegelijkertijd kan je extra plantgoed bestellen via ‘Behaag onze Kempen’ (https://arendonk.be/nieuws/behaag-onze-kempen).

Je plantgoed en gratis boom bestellen kan van 1 september t.e.m. 20 oktober via http://www.iok.be/1001bomen. Je bestelling kan afgehaald worden op zaterdag 21 november tussen 8.00 uur en 13.00 uur aan de gemeentelijke werkplaats (Brandstraat 2).

Je kan jou gratis boom ook schenken aan de gemeente, om hem te plaatsen op het openbaar domein, in plaats van hem zelf te planten.

 

Meer info vindt je op https://www.iok.be/compost-tuin/1001-bomencampagne/ik-woon-arendonk-herentals-herselt-lille-oud-turnhout-12

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is